Beneficiile consumului de Noni

Noni se folosește îndeosebi în Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietăţile sale terapeutice sunt bine cunoscute.
1. Alcaloizi
S-au descoperit în compoziţia fructului noni o serie de alcaloizi cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii precum ar fi:
Xeronina: activator enzimatic şi stimulator al sistemului imunitar.
Damnacantal: anticancerigen şi stimulator al sistemului imunitar, îndeosebi al macrofagelor.
2. Tonic general
Fructul de noni şi sucul obţinut din acest fruct este un foarte bun tonic general, pentru a reda vitalitatea întregului organism, prin proprietăţile sale stimulatoare, antimicrobiene şi analgezice.
Sucul de noni este foarte indicat în perioadele de stres fizic sau psihic.
3. Vitamine şi minerale
Fructul noni conţine vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, antioxidanţi. Noni conţine vitaminele: A, C, beta-caroten, B3. Fructul noni este bogat în minerale precum seleniu, deosebit de important pentru imunitate, fier şi potasiu.
4. Antimicrobian
Fructul noni are în compoziţie agenţi antibacterieni naturali, antivirali şi antifungici. Anumite substanţe din compoziţia fructului noni, cum ar fi acubina, rubiadina şi alazarina, sunt antibiotice naturale. De aceea, fructul noni se foloseşte în Asia pentru tratarea gastroenteritelor bacteriene produse de infecţiile cu E.coli, salmonella, shigella.
5. Protecţie cardiovasculară
Fructele de noni conţin un fitosterol vegetal cu acţiune hipocolesterolemiantă, care reduce depozitele de colesterol de la nivelul vaselor. De asemenea, scopoletinul, o substanţă întâlnită în noni este vasodilatatoare naturală, având proprietăţi hipotensive.
6. Aminoacizi
Fructul noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului:

 • alanină
 • arginină cu rol important în detoxifierea organismului
 • cistină
 • glicina
 • prolină
 • tirozina: precursor al dopaminei, adrenalinei şi hormonilor tiroidieni

Fructul noni conţine șapte din cei nouă aminoacizi esenţiali, denumiţi aşa datorită faptului că nu se pot sintetiza în organism, fiind necesar aportul extern, din alimentaţie.

 • Izoleucina
 • Leucina intră în structura feritinei, fiind indicată în anemii. Stimulează sinteza de proteine musculare, reglează creşterea celulară, intră în structura hormonilor sterolici
 • Lizina intră în structura colagenului şi elastinei din piele. Este utilizată pentru sinteza majorităţii proteinelor din organism, inclusiv pentru sinteza anticorpilor. Lizina este necesară pentru absorbţia calciului
 • Metionina este utilizată pentru sinteza altor aminoacizi în organism: taurina, cisteina, carnitina. Este utilizată pentru sinteza fosfolipidelor: lecitină, fosfatidilcolină din creier
 • Fenilalanină este utilizată pentru sinteza tirozinei, aminoacid precursor al hormonilor tiroidieni, melaninei (din piele) şi adrenalinei. Fenilalanina are de asemenea efecte analgezice şi antidepresive
 • Triptofanul este precursor în sinteza neurotransmițătorului serotonină, precursor în sinteza vitaminei B3 (niacină).Deficitul de triptofan favorizează depresia. Triptofanul se găseşte şi în lapte, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui, soia
 • Valina

În concluzie, fructul noni poate fi utilizat pentru proprietăţile sale benefice în afecţiuni precum: infecţii (bacteriene, parazitare, fungice,virale), cancer, hipercolesterolemie şi hipertensiune, boli reumatismale, alergii, tulburări de somn, depresie, boala Alzheimer.
Orice om are toate motivele să consume acest miraculos fruct şi să-şi ajute organismul la o bună funcţionare o perioadă cât mai lungă de timp. Mai ales că acum în farmaciile naturiste se găseşte şi la noi. Un strop de sănătate nu strică niciodată.

Nenumărați oameni de ştiinţă din întreaga lume și medici, au raportat uimitoare îmbunătăţiri ale stării de sănătate care le-au schimbat viaţa, ca urmare a consumului de Suc Noni. Renumitul medic Ph.D Neal Solomon a întocmit numeroase studii care indică îmbunătățiri semnificative pentru sănătate ca urmare a utilizării Sucului Noni.
Bazate pe practica clinică și numeroase studii pe animale, se crede că bogatele polizaharide găsite în sucul făcut din fructul noni atacă celulele anormale şi ajută sistemul imunitar prin stimularea organismului. În studiile de cancer pe animale, tratamentele cu suc de Noni au redus formarea de celule anormale în inimă, plămâni, ficat, și rinichi şi a prelungit durata de viaţă la şoareci cu mai mult de 75%.
Fructul noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului: alanină, arginină cu rol important în detoxifierea organismului, cistină, glicină, prolină, tirozina: precursor al dopaminei, adrenalinei şi hormonilor tiroidieni.

Fructul Noni poate fi consumat şi in forma brută, dar reputația sa de a fi unul dintre cele mai scârbos-mirositoare alimente de pe planeta, este bine întemeiată. Noni este cunoscut pentru proprietăţile sale medicinale. Fructele noni, semințele noni, florile noni, rădăcinile noni și scoarța de pom noni sunt toate folosite într-un fel sau altul în scopuri medicale, iar acestea au fost utilizate cu foarte mult timp in urmă. Cea mai veche referire la utilizarea acestuia în tratarea afecțiunilor datează de mai multe mii de ani, în scrierile sanscrite din India.

Deorece cresc în diferite locuri ale lumii, pentru fructele de Noni, există la fel de multe utilizări medicinale tradiționale. Pentru utilizări topice, el poate fi folosit crud sau pisat într-un terci și amestecat cu sare. Balsamul nu tocmai frumos mirositor poate fi aplict pe oasele rupte. De asemenea, este utilizat local pe zonele muşcăturilor de animale, muşcăturilor insectelor, inflamații și arsuri. În unele locuri frunze încălzite sunt plasate pe piept pentru a calma greaţa, tusea și colicii, sau pe frunte pentru a trata durerile de cap.
Tonicele realizate din diferite părți ale arborelui de Noni sunt folosite pentru a trata ochii, pielea, guta, gâtul și problemele de stomac. Vindecătorii tradiționali folosesc extracte de noni pentru tratarea artritei, menstruație, dizenteriei, lumbago, astm, împotriva viermilor intestinali, intoxicației alimentare, greaţă şi urinare, a intestinului şi problemelor respiratorii.

Beneficii medicale ale Sucului Noni:

 • fructul Noni conține vitamine, minerale și aminoacizi care, în calitate de suplimente nutritive și creșterea de energie în organism
 • are antioxidanţi care ajută la încetinirea şi deteriorarea corpului, “luptă” împotriva cancerului
 • scade hipertensiunea arterială
 • îmbunatățește procesele metabolice
 • are efect antialergic și analgezic
 • ajută la sintetizarea proteinelor în organism, sistemul hormonal și are un efect pozitiv asupra glandei tiroide stimulând funcționarea acesteia
 • reglează somnul
 • reducerea tensiunii arteriale crescute
 • este un bun fortifiant al sistemului imunitar prin stimularea formării celulelor T si B, precum şi a macrofagelor şi celulelor limfocitare, organismul fiind astfel capabil să reziste îmbolnăvirilor
 • scade nivelul de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat
 • îmbunătăţeşte starea generală psiho-fizică
 • sporeşte reacția biochimică în celulă, reface celulelor degradate și repară leziunile celulare
 • elimină toxinelor din celule
 • oferă protecţie împotriva bolilor infecţioase prin pronunţatul său efect antibacterian (cu atât mai mult această proţectie este oferită în cazul afecţiunilor gastrice, prin forma lichidă a produselor noastre - Sucul Noni Original)
 • creşte rezistenţa la efectele stresului

Se recomandă consumul de Suc Noni cu precădere dimineaţa şi seara, cu jumatate de ora înainte de masă.

Băuturi Bioactive Morinda

       Produsele noastre nu au fost comercializate niciodată prin vânzare directă pe piață și pot fi obţiunte doar prin comandă online sau direct de la reprezentanţii autorizaţi de compania Morinda Bioactives, Inc. Procesul de fabricaţie al produselor noastre include tehnologie unică în acest domeniu. Atât linia cât şi procesul de procducție sunt 100% proprietatea Morinda Bioactives, Inc.

morinda produse core max morinda produse suc noni original1000ml morinda produse core extra morinda produse pure

       Produsele noastre nu sunt fabricate din fructe uscate sau pulverizate și iși au originea în unul dintre elementele pomului noni: fruct, frunză sau sămânţă. Acestea oferă beneficii specifice care se regăsesc în produsele noastre finale. Credem în îmbunătăţirea calităţii vieţii a miliardelor de persoane din întreaga lume, prin rezolvarea problemelor vechi abordând metode noi. Dorim să eradicăm cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii globale de astăzi, printr-un mod natural, în condiţii de siguranţă şi cu eficacitate pentru generaţiile următoare.

Comandă Produsele Morinda online sau la telefon 0748 844 845

Ce sunt iridoidele?

noni-iridoideElementele bioactive primare din noni sunt iridoidele. Ca lider al pieţii în dezvoltare şi producerea de produse pe bază de noni suntem singura companie din lume care deţine şi menţine un laborator dedicat studierii fructului morinda citrifolia, în colaborare cu oameni de ştiinţă independenţi şi universităţi cu care colaborăm, credem că iridoidele constituie substanţa esenţială şi unică din fructul noni. Cercetările noastre arată că iridoidele sunt componenta majoră produsă de către fructul noni. Prezenţa acestei componente şi de asemenea nivelul şi cantitatea sunt indicatorii cei mai importanţi al unui produs pe bază de noni.
Iridoidele sunt fitochimice puternice produse de către plante care au un efect benefic asupra sănătaţii. În timp ce iridoidele de găsesc într-un procent mare în plante, în fructe acestea se găsesc foarte rar.

Iridoidele:

 • Sunt fitochimicale bioactive care se găsesc foarte rar în fructe
 • Diferă de flavonoide, care se găsesc în toate fructele
 • Au o gamă largă de elemente bioactive
 • Sunt foarte stabile şi rezistente la degradarea din timpul prelucrării şi depozitării, spre deosebire de multe flavonoide
 • Sunt elementele principale de bioactivitate* din componenţa produselor Morinda Bioactives, Inc.

* elementele bioactive sunt substanţe din plante care au efecte benefice asupra sănătăţii.

Noni și bolile tumorale

Exprimat într-un mod foarte simplu, cancerul înseamnă de fapt funcţionarea anormală a celulelor. Organismul afectat de cancer pierde circulaţia echilibrată la nivel celular, ceea ce duce la proliferarea incontrolabilă a celulelor maligne.boli-tumorale-celula-bolnava-noni-orig Aceste celule canceroase penetrează tesuturile locale şi migrează spre alte părţi ale organismului, provocând transpuneri. Boala propriu-zisă se instalează prin formarea unei celule transformate, mutante. Celula deviantă menţine procesul de mutaţie în cursul diviziunii celulare, anihilând “eforturile” sistemului imunitar, care încearcă să elimine aceste celule modificate. Celulele mutante formate ca rezultat al ADN-ului anormal migrează spre diferite parţi ale organismului, stabilindu-se în mai multe organe. Astazi numarul bolilor cancerigene identificate este de peste o sută.
Dat fiind că există atâtea tipuri de boli cancerigene, prezentând ADN-uri anormale şi simptome variate, nu este cu putinţă o abordare complexă a acestora, în limitele lucrării de faţă.boli-tumorale-celula-normala-noni-orig Pe baza experienţelor acumulate în cadrul spitalului John Hopkins, simptomul cel mai frecvent observat a fost starea de nervozitate. În cazul mai multor boli cancerigene de natură diferită, atenţia cercetatorilor a fost captivată şi de alte disfuncţii, precum decolorarea pielii, răni incurabile, noduli subcutanaţi tangibili, stări febrile, scăderea greutăţii corporale, care de multe ori sunt asociate cu alte semne şi simptome. Cele mai multe tipuri de cancer se instalează prin manifestând simptome uşoare, greu de remarcat, iar diagnosticarea timpurie este posibilă numai în condiţiile unor examinări medicale corespunzatoare. Cu cât sunt aceste simptome identificate şi tratate mai devreme, cu atât mai mari sunt şansele de vindecare.

dr orlando pileDoctorul Orlando H. Pile consideră că efectele benefice exercitate de noni în cazul afecţiunilor cancerigene se află în strânsă legatura cu faptul ca formarea bolilor tumorale şi efectele fructului noni se produc ambele la nivel celular. Acesta afirmă totodată că, în vreme ce cancerul distruge, noni consolidează structura celulară. Una dintre componentele cheie ale noni este proxeronina, care se transmite către celulele afectate de boală prin intermediul aparatului Golgi şi al sistemului reticulo-endotelial. Aceste celule aproape că “atrag” proxeronina şi o enzimă numită proxeroninază. Din interacţiunea acestora rezultă o substanţă fortifiantă a celulei, şi anume xeronina.
S-au efectuat nenumărate analize de laborator cu scopul de a confirma efectele anti-cancerigene ale fructului noni. În cadrul unui astfel de test, patru cercetatori japonezi au injectat într-o cultură de celule “RAS” (celule canceroase care se multiplică într-o viteză uimitoare) o substanţă denumită damnacatal, care se regaseşte în planta Morinda citrifolia. S-a constatat că extrasul de noni a inhibat în mod considerabil proliferarea celulelor RAS, fiind cel mai eficient în combaterea şi neutralizarea acestora. Proxeronina şi damnacantalul sunt componente ale plantei Morinda Citrifolia şi opinia unanima a cercetatorilor este că aceste substanţe sunt extrem de eficiente în combaterea cancerului. Cercetările au demonstrat totodată că noni stimulează întreg organismul în producerea de alte substanţe anticancerigene, precum oxidul de nitrogen, interleukinele, interferonii, factorul de necroză tumorală, lipo-polizaharidele şi celulele ucigaşe naturale.

boli-tumorale-cobai-noniCercetătorii sunt de parere ca Morinda citrifolia produce efecte de prevenire şi protecţie în faza incipientă a bolilor cancerigene. bolile tumorale si sucul noni Mian Ying Wang a arătat în cadrul unui experiment desfaşurat la Facultatea de Medicină a Universitaţii Rockfort (Illinois), că la şoarecii care timp de o saptamâna le-a fost administrat suc noni într-o concentraţie de 10%, iar apoi au fost injectaţi cu DMBA (o substanţă cancerigenă cunoscută), numărul markerilor ADN a fost în mod semnificativ mai scăzut decât în cazul şoarecilor injectaţi cu DMBA, dar cărora li s-a administrat doar apă. Cu cât nivelul markerilor ADN este mai scăzut (prin această metodă pot fi identificate ADN-urile anormale), cu atât mai pronunţat este efectul protector al substanţei aplicate în combaterea cancerului.
În plămânii şoarecilor trataţi cu Tahitian Noni® Original™, numărul markerilor ADN a fost cu 50% mai redus decât la şoarecii care au primit doar apă. Nivelul markerilor a fost cu 60% mai scăzut în inimă, cu 70% mai redus în ficat şi cu 90% mai scăzut în rinichi. În mod evident, Sucul de Noni - Tahitian Noni® Original™ a asigurat gradul cel mai înalt de protecţie în cazul rinichilor (90%), în timp ce protecţia cea mai mică s-a înregistrat la plamâni (50%) .
Primul tabel indică rezultatele cumulative ale celor mai recente cercetări efectuate de dr.Wang şi colegii săi, care au avut ca scop testarea efectelor preventive exercitate de Sucul de Noni - Tahitian Noni® Original™ în faza incipientă a formării tumorilor canceroase. Datele indică faptul, că un tratament de o saptamână la soareci cu extrasul de noni administrat în apă, în concentratie de 10%, a fost capabil de a preveni formarea markerilor ADN . Şoareci trataţi cu extras de noni în concentraţie de 10%

   Procentajul micşorării tumorilor  MASCULI FEMELE 
1  FICAT  70%  42%
 2  INIMĂ  60% 30%
 3  PLAMÂNI 50%  41%
 4  RINICHI 90%  80%

Sucul de Noni - Tahitian Noni® Original™ are efecte antioxidante dovedite. Acest lucru înseamnă că leagă sau neutralizează radicalii liberi existenţi în organism. Radicalii liberi pot deteriora celulele în aşa masură, încât mutaţia rezultă din naşterea celulelor cancerigene să fie ireversibilă. Mulți sunt de părere că activitatea antioxidantă reprezintă calitatea esenţială a fructului Noni, iar acesta este unul din motivele pentru care atât de multe persoane vorbesc despre efectele benefice ale sucului noni în cazul bolilor cancerigene. Al doilea tabel indică măsura în care Sucul de Noni - Tahitian Noni® Original™ depăşeşte efectele antioxidante ale mai multor substanţe binecunoscute. Activitatea antioxidantă (LPO şi TNB) unde LPO reprezintă capacitatea de a neutraliza lipidhyperoxidul, iar TNB reprezintă capacitatea de a lega “nitroblu-tetrazoliul” .

 

  Tahitian Noni® Original™ 100%
1 Vitamina C de 2,8 ori mai scăzută
2 Pycnogenol de 1,4 ori mai scăzută
3 GSP de 1,1 ori mai scăzută

Dintre cei 20.000 de consumatori noni care au participat la teste, 1822 sufereau de un anumit tip de cancer. 68% dintre aceste persoane au înregistrat rezultate pozitive în urma consumului de Tahitian Noni® Original™.

Stop fumatului cu Suc de Noni

Înainte de toate, este necesar de menţionat că noni nu este un medicament şi acest material nu este susţinut de studii ştiinţifice, el reprezentând marturii a numeroase persoane care, pentru a renunţa la fumat, au găsit un ajutor valid în aceasta metodă. Cu toate acestea încercarea rău nu face: cine ştie dacă nu şi dumneavoastră vă veţi număra printre cei care multumită Sucului de Noni - Tahitian Noni® Original™ Juice va reuşi în sfârşit sa rupă lanţul dependenţei de fumat. Este important să subliniem că, pentru a renunţa la fumat, şi factorul psihologic joacă un rol important, deci este esenţial ca cei ce decid să urmeze această terapie, să nu o facă pentru a mulţumi pe cineva, cum adeseori se întâmplă, ci să fie cu adevarat decis să nu mai inspire niciodată o gură de fum.
Sucul de Noni poate fi folosit pentru a combate multe dependenţe: în mod sigur acţionează împotriva dependenţei de fumat. Substanţa care cauzează dependenţa de fumat este nicotina. Nicotina este un alcaloid, aşa cum este şi cocaina şi marea parte a substanţelor care provoacă obişnuinţă. Nicotina acţionează asupra centrilor nervoşi ai plăcerii, solicitându-i. Odată terminat efectul asupra organismului, acesta reacţionează, solicitând din nou acelaşi stimul, şi de aici rezultă sindromul dependenţei. Noni aduce xeronina, care este şi ea tot un alcaloid. Xeronina se ataşează de acei reactivi care au o mare afinitate pentru nicotină modulându-le activitatea. Din acest motiv xeronina este un bun adjuvant în procesul de dezintoxicare. Tehnica utilizării sucului noni pe care o vom descrie în continuare poate fi indicată pentru a combate orice tip de dependentă.

nu-fumatui-cu-noni

1.Stabiliţi o dată, aruncaţi pachetele de ţigări şi din acea zi impuneti-vă să nu vă mai atingeţi de nici măcar o ţigară.
2. Plasaţi la vedere sticla de Suc de Noni în fiecare seară (sau o sticla goală care să vă aminteasca de flaconul păstrat la frigider) înainte de a merge la culcare. Dimineaţa, imediat după ce vă treziţi, beţi 30 ml de suc de noni înainte de a înghiţi orice alt aliment cu excepţia apei.
3. În primele 3 zile de tratament, consumaţi cel putin 90 ml de suc noni la distanţă de cel puţin două/trei ore una de alta.
4. Începând cu ziua a 4-a diminuaţi doza: beţi în total 60 ml în cursul unei zile. Veţi observa că dependenţa dumneavoastră nu mai este o nevoie fizică.
5. În acest punct va fi posibil pentru dumneavoastră să reduceţi doza la un tratament de menţinere, reprezentat de administrarea a doar 30 ml de suc noni pe zi.

Pentru ca acest tratament să aibă succes, este important să fie sprijinit de administrarea unei cantităţi mari de apă, cel mai bine naturală, oligominerală sau purificată. Explicatia este simplă : acest aport suplimentar de lichide va servi la normalizarea metabolismului şi la “spălarea” sângelui de nicotină.

O ultimă curiozitate : cine a renunţat la fumat prin această metodă îşi aminteşte că, în prima perioada de tratament, mirosul de nicotina era foarte prezent pe corp şi pe haine. Acest fenomen este probabil legat de faptul că pielea însăşi este îmbibată cu nicotină, şi care necesită un timp pentru a părăsi tesuturile. În realitate, există şi o explicatie ştiintifică care sugerează utilizarea de Suc de Noni - Tahitian Noni® Original™ ca ajutor împotriva dependenţei de fumat: acest fapt este mai clar explicat de către Doctorul Ralph Heinicke, o adevarată autoritate în materie de Noni şi principiile active conţinute de acesta, care abordează această tematică în cartea “Understanding the Miracle: An Introduction to the Science of Noni” (“Înţelegerea Miracolului: O Introducere în Ştiinţa Fructului Noni”).

În concluzie totul este strâns legat de xeronină. După cum am văzut deja anterior, Sucul de Noni conţine xeronină, dar este bogat şi în toate substanţele care ajută la formarea acesteia, deci putem pur şi simplu spune ca îi stimulează producerea. Xeronina este esenţială pentru funcţionarea celulelor.
Simplificând, în momentul în care nicotina este introdusă în organismul nostru (prin prostul obicei-fumatul), creierul dă comandă celulelor să o utilizeze pe aceasta în locul xeroninei, care este prezentă în organism în cantităţi inferioare şi deci este conservată pentru a fi disponibilă în caz de nevoie. Şi mai grav este ca, atunci când creierul se obişnuieşte să primească propria “doză zilnică” de nicotină, tinde să adapteze la această forma celulelor, în aşa fel încât acestea să fie capabile ele însele să o prefere, substituind-o xeroninei. De aici începe dependenţa fizică, care impune unui fumător să introducă în propriul corp cantităţi constante de nicotină.
De fapt, prin aportul regulat de Noni, vom pune organismul să creeze mai multă xeronină. În acel punct, receptorii celulelor vor prefera xeronina nicotinei. Şi să nu subestimam faptul că xeronina nu creează nici o dependenţă, în special pentru că este în mod natural prezentă în organism.

Noni și prevenirea cataractei

Cataracta este o peliculă fină şi opacă apărută la nivelul cristalinului, care blochează pasajul fasciculului luminos către retină (componenta nervoasă a globului ocular la nivelul careia se formeaza imaginea), cauzând tulburări de vedere. În cele mai multe cazuri cataracta cauzează anumite tulburări vizuale, dintre care amintim:
noni-cataracta- vedere înceţoşată, greoaie, neclară;
- fotofobie (nu suportă lumina), fie cea naturală sau artificială. Şofatul este de asemenea îngreunat datorită disconfortului vizual cauzat de lumina farurilor din trafic;
- necesitatea schimbării relativ frecventă a lentilelor de la ochelari;
- vedere dublă;
- dificultăti în desfăşurarea activităţilor zilnice, datorate tulburărilor vizuale.
Cataracta legată de vârstă este o cauză principală de orbire în lumea de azi. Deşi cauza exactă a apariţiei cataractei este încă necunoscută, o relaţie există între factorii dietetici şi riscul dezvoltarii cataractei. A fost demonstrat în numeroase studii că o dietă sănătoasă, bogată în antioxidanţi şi vitamine, reduce riscul de cataractă şi progresia ei.
Stresul oxidativ şi cataracta – stresul oxidativ apare atunci când avem un dezechilibru între radicalii liberi şi antioxidanţii care îi ţin sub control. Radicalii liberi deteriorează organismul prin furtul de electroni din celulele sanătoase de la organe şi ţesuturi. Acest proces se numeşte oxidare. În ochi, oxidarea afectează proteinele creând ceea ce numim cataracta. Prevenirea radicalilor liberi cu alimente sănătoase, în special cele ce conţin atioxidanţi, poate ajuta la încetinirea acestui proces. Sucul de Noni conţine toate vitaminele şi mineralele esenţiale precum seleniu, zinc, magneziu, molibden, fosfor, plus 18 aminoacizi şi fitochimicale. Vitamina C, vitamina A, vitamina E sunt câteva exemple de vitamine antioxidante conţinute de noni, care conform studiilor reduc riscul de cataractă. Prin urmare noni acţionează ca un puternic antioxidant.
Studii clinice:
noni-cataracta-ochi-sanatos1. Subiecţii care au consumat suplimente cu vitamina C timp de 10 ani au avut un risc cu 40 pana la 77% mai scazut de cataractă. (Journal of Clinical Nutrition).
2. Vitamina E, vitamina C şi taurina par să ofere protecţie ochilor împotriva radiaţiilor. (Biochem Mol Bio Int.)
3. Aportul de proteine, vitamina A, C, E şi caroten a scăzut semnificativ riscul de toate tipurile de cataractă. (Arcul Ophtalmol, 2000)
4. Nivelul scăzut de vitamina E a fost asociat cu aproximativ de 2 ori mai crescut risc de apariţie al cataractei. (Vitale, et al Epidemiologie)
Nu în ultimul rând xeronina un alcaloid foarte important din noni ajută în prevenirea cataractei. Pe măsură ce îmbătrânim, proteinele lentilei ochiului pot să se grupeze şi să înceapă să acopere zona obiectivului. Xeronina are proprieţăţi care acţionează asupra moleculelor de proteine. Prin urmare, în caz de cataracta rolul xeroninei din noni este foarte important pentru prevenirea agregării proteinelor ochiului.

Noni și tratarea tumorilor hepatice benigne

Tumorile sunt mase anormale de tesut care se formează atunci când celulele încep să se înmulţească la o rată crescută. Ficatul poate creşte atât tumori non-canceroase (benigne) cât şi canceroase (maligne). Tumorile benigne sunt destul de comune şi de obicei nu produc simptome. Adesea, acestea nu sunt diagnosticate până la ecografie, tomografie, imagistică sau rezonanţă magnetică. Există mai multe tipuri de tumori hepatice benigne: Adenom hepatocelular - apare mai ales la femeile de vârstă fertilă.noni-si-tumorile-hepatice-benigne
Cele mai multe din aceste tumori ramân nedetectate. Uneori, un adenom poate sângera în cavitatea abdominală necesitând intervenţie chirurgicală. Adenoamele rareori devin canceroase. Hemangiomul este un tip de tumoare benignă caracterizată prin mase de vase de sânge anormale. Până la 5% din adulţi au hemangioame mici la nivelul ficatului, care nu cauzează simptome. Uneori, copii cu hemangioame hepatice mari necesită intervenţie chirurgicală pentru a preveni coagularea şi insuficienţa cardiacă. Stimularea sistemului imunitar caracterizează lupta noni împotriva tumorilor. Noni dezvoltă un raspuns antitumoral prin stimularea eliberării diferitelor citokine mediatoarea ale sistemului imunitar ale organismului ca Interleucin-1beta, Feron Inter-gamma, oxid nitric, celule ucigaşe naturale. Rolul stresului oxidativ in geneza diferitelor tipuri de tumori este bine stabilit.
Numeroase studii indică faptul că antioxidanţii ar putea încetini sau chiar împiedica dezvoltarea atât a tumorilor benigne cât şi a cancerului. Enzimele antioxidante şi vitaminele sunt un grup important de componente celulare responsabile de menţinerea unui echilibru între antioxidanţi şi oxidanţi într-o celulă. Noni conţine cantităţi abundente din toate vitaminele antioxidante în stare naturală precum vitamina E, vitamina C, vitamina A, beta-caroten, precum şi minerale, zinc, seleniu, magneziu, fosfor. Noni ajută la sinteza enizmelor antioxidante cum ar fi oxid desmutaza, glutation peroxidaza, catalaza, în interiorul organismului. Noni conţine de asemenea numeroase fitochimicale, care au proprietăţi antioxidante foarte eficiente. Prin urmare, sucul noni oferă un surplus eficient de antioxidanţi, eficienţi în cazul oricarui tip de tumoră.

Tratează răceala cu Noni

Răceala comună este cauzată de o infecţie virală a tractului respirator superior. Persoanele afectate de răceala tuşesc, strănută, sunt obosiţi, le curge nasul, au gâtul inflamat precum şi un grad scăzut de febră. Măsurile pentru inlăturarea răcelii trebuie luate înca de la primele simptome. Cheia este sa fii agresiv: tratează orice infecţie ca pe o boală în floare, luând toate măsurile de precauţie posibile, inclusiv elementele nutritive, medicaţia, reglarea hormonală şi un somn cât mai odihnitor. Virusul responsabil de răceala comună este rinovirusul. Există mai mult de 110 tipuri diferite de rinovirus. Un sitem imunitar sănatos este cel mai important apărator al organismului împotriva infecţiilor virale. În stadiile incipiente infecţia nu este foarte puternică şi, prin luarea de măsuri rapide, este foarte posibil ca organismul dumneavoastră să aibă un raspuns imunitar eficace care împiedică agravarea răcelii.
După infecţie, virusurile care provoacă răceală se multiplică rapid. Noni s-a dovedit a fi un stimulator al sistemului imunitar şi de asemenea al activităţii antivirale directe. Noni conţine o cantitate însemnată de vitamina C. Multiple studii au descoperit că dozele mari de vitamina C atenuează răcelile şi simptomele de gripă.
De asemenea noni ridică nivelul de glutationă, un antioxidant intern puternic. DHEA şi melatonina - DHEA şi metaboliţii săi au demonstrat efecte puternice de îmbunătaţire a sistemului imunitar. Noni conţine numeroşi fitosteroli care ajută în sinteza DHEA. Noni stimulează de asemenea secreţia de melatonina în sânge.
Melatonina are efecte cu spectru larg de îmbunătăţire a sitemului imunitar şi de reducere a încărcăturii virale. Noni este în concluzie un excelent luptător natural împotriva răcelii, fiind indicat în special în cazul copiilor pentru că nu afectează stomacul precum medicamentele. În concluzie, Sucul Noni Original este un tratament natural pentru prevenirea şi tratarea răcelii

Durerea de cap

Durerea de cap din cauza tulburarilor de vedere – dacă originea durerii de cap este o tulburare de vedere, atunci noni poate să te ajute.noni-si-durerea-de-cap Cauzele primare ale tulburarilor de vedere se pare ca apar din cauza radicalilor liberi. Unii din aceşti radicali liberi se pot forma la nivelul retinei din diferite motive: expunerea la soare, consumul de grasimi saturate în exces, fumatul. Vitamina A este o vitamină esenţiala în mentinerea vederii clare în special când lumina este slabă. Orbirea de noapte sau problemele cu vederea pe timp de noapte sunt de obicei primul semn al unei deficiente de vitamina A. Nivelul scăzut de vitamina A face lentila ochiului susceptibilă de apariţia radicalilor liberi şi formarea cataractei. Noni este bogat în vitamina A şi beta-carotenoizi. De asemenea noni conţine numeroase minerale inclusiv zinc. Prin urmare consumul regulat de noni împiedică formarea cataractei si orbirea de noapte în curs de dezvoltare.
Durerile de cap cauzate de stres pot fi prevenite şi tratate prin consumul de noni.
În cazul în care nivelul de serotonina scade, este aproape sigur să apară depresia. Noni ajută în mod natural pentru ridicarea secreţiei de serotonina din creier. Siropul noni conţine 18 aminoacizi, inclusiv aminoacizi esenţiali, dintre care aminoacidul triptofan joacă un rol important în producţia de serotonina. Durerile de cap provocate de sinuzite apar pe fondul unui sistem imunitar slab. Noni intareşte sitemul imunitar, prin multitudinea de substanţe active ce acţioneaza pentru întarirea la nivel celular a organismului. Corpul uman este bombardat zilnic de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Aceste atacuri neîntrerupte pot face ravagii la nivel celular, astfel facănd imposibilă funcţionarea corectă a celulelor. Multe afecţiuni cornice, inclusiv sinuzita sunt în parte rezultatul acumulat al daunelor create de radicalii liberi. Antioxidanţii din noni pot lupta împotriva acestor radicali în 3 moduri: pot împiedica formarea radicalilor liberi, pot întrerupe o reacţie în lanţ de oxidare şi pot diminua efectele radicalilor liberi. Siropul noni este indicat a fi utilizat ca parte dintr-o dietă zilnică sănătoasă, pentru prevenirea durerilor de cap şi altor afectiuni.
Noni poate să amelioreaze durerea?
Datorită proprietăţilor analgezice date de conţinutul mare de xeronină, sucul noni reglează nivelul de serotonină, responsabila de senzaţia de durere. Aproximativ 80% din pacienţi au simţit o îmbunătăţire considerabilă a stării de sănătate în urma tratamentului cu noni. Sucul Noni elimină cauzele durerilor de cap şi migrenelor prin eliminarea inflamatiilor, eliminarea infectiilor la nivelul sinusurilor, relaxarea musculara si purificarea corpului de toxine.

Afecțiuni tratate cu Suc de Noni

Afecţiuni ameliorate în urma consumului de Suc de Noni Original

Sucul de Noni ajută sistemul imunitar, conţine antioxidanţi puternici care la rândul lor ajută la eliminarea radicalilor liberi dăunători organismului nostru şi asigură necesarul de energie de care acesta are nevoie. Tradiţiile antice, dar şi cercetările moderne, atestă puterea fructului Noni.
Sucul de Noni este un produs care se adresează celor care atribuie o atenţie sporită sănataţii şi bunăstarii personale.
sucul-noni-original- întăreşte sistemul imunitar, uşurează respiraţia la cei cu bronşite sau astm, atenuează alergiile.
- calmează durerea, puternic antiinflamator.
- alungă insomniile, depresiile, oboseala, ajută memoria, alungă stresul, crează starea de bine.
- îmbunatăţeşte vederea.
- ajută digestia, reglează metabolismul, puternic antioxidant, reduce obezitatea.
- reglează tensiunea, stimulator cardiac, stimulator renal.
- puternic cicatrizant, regenereaza pielea, parul, distruge tumorile.
- ajuta la renunţarea unor dependenţe: fumat, droguri.
- îmbunătăţeşte activitatea sexuală.
Testele efectuate în 1990 demonstrează că sucul noni creşte semnificativ rezistenţa la durere. Puterea analgezică a fructului Morinda citrifolia (Noni) ajunge până la 75 % din capacitatea morfinei, dar spre deosebire de aceasta din urmă nu produce dependenţă.
Sucul de Noni combate radicalii liberi şi îmbătrănirea, întăreşte sistemul imunitar, reglează ritmul biologic şi somnul, conferă mai multă energie şi atenuează simptomele alergice.
Sucul de Noni este şi un bun remediu pentru a vindeca arsuri, răni, contuzii, inflamaţii, micoze şi orice tip de infecţie care afectează pielea.
Sucul de Noni poate fi întrebuinţat şi pentru uz extern, iar pentru aceasta se impregnează cu suc un pansament steril şi se aplică pe zona care trebuie tratată, lăsând astfel sucul de noni să acţioneze pentru câteva ore sau chiar întreaga noapte. Masarea scalpului cu suc de noni poate favoriza regenerarea părului.
Probe toxicologice au demonstrat un grad ridicat de toleranţă faţă de noni, făra toxicitate acută sau cronica. Aşadar utilizarea sucului noni este considerată sigură.
Studii efectuate de numeroşi specialişti în domeniul sănătăţii, însumând peste 20.000 de consumatori de suc noni, au dus la următoarele statistici:

pom-noni-cercetari

  Afecţiuni ameliorate Nr. pers. Procente
1 Atac cerebral 989 60 %
2 Boli cardiace 2.174  7 %
3 Boli renale 3.652 68 %
4 Cancer 2.301 70 %
5 Diabet de tip 1 si 2 6.587 84 %
6 Artrită 1.883 78 %
7 Astm 6.099 75 %
8 Hipertensiune arterială  1.641 82 %
9 HIV 275  59 % 
10 Boala Parkinson 32 54 %
11 Scleroză multiplă 19  49 %
12 Probleme respiratorii 3.730 68 %
13 Alergie  4.012 82 % 
14 Scăderea sistemului imunitar  2.789 82 %
15 Obezitate 5.543  71 %
16 Dureri 6.739 86 % 
17 Depresie 1.500 82 %
18 Insomnie 2.820 73 %
19 Menstruaţie 4.002 80 %
20 Digestie 3.237 91 % 
21 Renunţarea la fumat 1.522 59 %
22 Îmbunatăţirea activităţii sexuale 2.742 85 %
23 Marirea atenţiei 6.121 70 %
24 Creşterea masei musculare 1.289 69 %
25 Probleme ale pielii şi părului  1.010 77 %
26 Stres 5.723 72 %
27 Stare generală de bună dispoziţie 8.988 85%

Noni şi tratarea disfuncţiilor sexuale masculine

Disfuncţiile sexuale sunt tulburări legate de o anumită fază de răspuns a ciclului sexual. De exemplu, disfuncţiile sexuale includ tulburări sexuale de dorinţă, tulburări de excitare, tulburări de orgasm şi dureri în timpul actului sexual. Dacă o persoană are dificultăţi cu una din fazele ciclului sexual sau experimentează dureri în timpul actului sexual, acea persoană poate suferi de o disfuncţie sexuală.

Diversele disfuncţii sexuale includ:
noni-si-tratarea-disfunctiilor-sexuale-masculineTulburarea de dorinţă sexuală hipoactivă. Această tulburare poate fi prezentă atunci când unei persoane i-a scăzut sau i-a dispărut dorinţa sexuală. Această tulburare poate să apară încă din adolescenţă şi poate persista pe tot parcursul vieţii. La persoanele adulte dorinţa sexuală scăzuta apare după o perioadă prelungită de stres.
Disfuncţiile erectile: dacă un barbat este în imposibilitatea de a menţine o erecţie pe parcusul actului sexual, el poate avea tulburari erectile. Tulburările erectile pot însoţi o teamă de eşec. Uneori această tulburare este prezentă pe tot parcursul vieţii. Aceaste eşecuri erectile pot fi cauzate uneori de tipul de partener şi calitatea relaţiei.
Ejacularea precoce: atunci când minima stimulare sexuală determină orgasmul şi ejacularea.

Rolul noni în problemele sexuale masculine:
Oxidul nitric permite sângelui să curgă mai mult în ţesuturile spongioase ale penisului. Noni creşte producţia de oxid nitric în corpul dumneavoastră în mod natural. Astfel, persoanele care suferă de tulburari sexuale au rezultate pozitive încă de la primele utilizări ale noni. S-a demonstrat că noni îmbunătăteşte activitatea sexuală şi ameliorează alte numeroase afecţiuni dependente de producţia de oxid nitric. Factorii de risc în cazul tulburărilor sexuale, includ hipertensiunea arterială, nivelul crescut de trigliceride, obezitatea, diabetul şi fumatul. Noni ajută la reducerea tensiunii arteriale acţionând ca vasodilatator.
Fitosterolii prezenţi în noni împiedică absorbţia colesterolului din intestin şi reduc astfel nivelul de colesterol din sânge. Stresul oxidativ joacă un rol important în tulburările sexuale printre diabetici. Noni este un antioxidant eficient, deoarece conţine toate vitaminele şi mineralele esenţiale şi o mulţime de fitochimicale. Noni îmbunătăţeşte de asemenea sinteza de antioxidanţi endogeni în organism. Tulburările sexuale au fost asociate cu un nivel scăzut de dihidroepiandrosteron(DHEA), un hormon care tinde să scadă odată cu vârsta. Fitosterolii conţinuţi de noni sunt steroli din plante care acţionează ca precursori ai sterolilor umani. Prin urmare Noni poate creşte nivelurile de DHEA. Avănd în vedere beneficiile pe toate planurile aduse de noni acesta este un excelent tratament adjuvant natural in cazul tulburarilor sexuale ale barbaţilor.

Noni și tratarea diabetului

Multe persoane rămân surprinse când află că, în lumea civilizată, a treia cauză provocatoare de moarte este diabetul, primele două fiind cancerul şi problemele de inimă. Din fericire, simptomele diabetului se pot ameliora destul de bine. Deşi boala este incurabilă, cercetarile arată ca, daca nivelul de glicemie este ţinut sub control, cât mai aproape de nivelul normal, atunci se pot evita efectele secundare pe termen lung. Organismul bolnavului de diabet nu este capabil să transforme alimentele consumate în energie. Problema apare la producerea şi folosirea hormonului numit insulină, iar în pancreas celulele numite beta produc insulina.
Există două tipuri de diabet, tip I şi tip II. În cazul diabetului de tip I, organismul nu produce deloc insulină, sau produce numai o cantitate foarte mică. Acesta este numit şi diabet juvenil (diabetes juvenilis), pentru că apare la vârste fragede şi este mai grav. La diabetul de tip II există insulină în organism, câteodată chiar în surplus, dar din anumite motive, nu poate trece în celule pentru a transforma glucidele în energie. În cazul diabetului de tip II nici proteinele şi nici grăsimile nu pot fi folosite în mod corect. El apare mai frecvent, în 90% dintre cazuri şi mai este numit diabet matur (maturity onset).
Diabetul de tip I şi II au simptome asemănătoare. Apare o stare de lipsă de energie, creşte senzaţia de foame, au loc fenomene de slăbire, urinare frecventă, sete, probleme de vedere, greaţă, dureri abdominale. Deja ştim că diabetul este o boală ereditară, dar savanţii încă nu cunosc exact cauzele îmbolnăvirii, în afară de faptul că această boală este cauzată de funcţionarea incorectă a sistemului endocrin şi imunitar al organismului nostru. Cercetările arată că dacă sistemul imunitar are o activitate anormală, de exemplu, apare o boală autoimunitară - atunci celulele beta al pancreasului pot sa moară total sau parţial, sau să-şi modifice activitatea.
Din acest motiv, se schimbă nivelul de insulină în organism, sau în structura sa. Dacă sistemul imunitar este capabil de a apăra organismul de efectele nocive al mediului, structura şi nivelul de insulină rămân constante. Testele mai detaliate arată, mult mai devreme, structuri deformate al insulinei, înainte de apariţia simptomelor specifice diabetului. La unele persoane, anticorpii distructivi apar cu ani mai devreme de apariţia diabetului. Această perioadă de incubaţie se numeşte prediabet. Starea de prediabet, adică producerea anticorpilor distructivi, apare şi la alte boli endocrinologice, de exemplu inflamaţia glandei tiroidale Hashimoto sau sindromul Addison (insuficienţă suprarenală).
Tahitian Noni® Original™ Juice are efect accentuat asupra sistemului imunitar şi aupra pancreasului. Cercetările recente au arătat că Noni poate să ajute la regenerarea sistemului imunitar, fie ca susţine un sistem imunitar funcţionabil, fie că stimulează un sistem imunitar, care nu funcţionează în mod eficient. În afara acestui fapt, Noni întăreşte şi susţine sănătatea celulelor. Acest lucru se datorează faptului că este o substanţa adaptogenă, care ajută celulele bolnave la “auto-reparare”. În cazul diabetului, acest lucru se poate întâmpla în două feluri: noni ajută celulele beta din pancreas să producă o cantitate suficientă şi în structură normală de insulină şi ajută celelalte celule care au efect de normalizare a nivelului de glicemie în sânge. Consumul de Tahitian Noni® Original™ Juice reduce simptomele diabetului şi-n felul acesta ridică nivelul de scopoletină şi al oxidului de azot din organism. Nivelul acestora au efect direct asupra problemelor de vedere şi a insuficienţei circulatorie. Consumul de zahar - chiar şi al glucozei naturale - este foarte important în cazul dietei celor care suferă de diabet şi este recomandat ca la început să se consume treptat Tahitian Noni® Original™ Juice. Este bine de ştiut că 120 ml de Tahitian Noni® Original™ este egală cu o doză de fruct.
Având în vedere că acesta este un aliment natural, nu este de aşteptat ca el să modifice direct, mai mult, nivelul de glicemie, ca oricare alt suc de fructe natural. Cel mai bun mod de a observa orice schimbare a nivelului glicemiei este măsurarea acestuia de două ori pe zi. Prima dată dis-de dimineaţă, înainte de orice activitate şi după-amiază, în jurul orei patru. Aceste două nivele vor arăta metabolismul glucidelor şi cum reacţionează organismul la consumul oricarui aliment sau Este recomandat ca la început să se consume treptat Tahitian Noni® Original™ Juice. Persoanele care suferă de diabet de tip I nu pot renunţa la administrarea insulinei, dar se va constata dupa un timp mai îndelungat de consum al sucului noni ca se poate reduce cantitatea de administrare necesară a acesteia. Neapărat, trebuie să avem în vedere consumul de Noni, precum şi altor suplimente nutriţionale, care se pot administra sub supraveghere medicală.

Noni ajută la tratarea gingivitei

Gingivita este cea mai comună şi uşoară formă a bolilor orale/dentare. Gingivita este caracterizată prin inflamarea şi sângerarea gingiilor. Deoarece gingivita este rareori dureroasă în faza incipientă, trece neobservată pâna când pot apărea iritatii severe. Cauza principală a gingivitei este placa (biofilm), un film moale, lipicios, care se formează pe dinţi, cănd amidonul şi zaharurile reacţioneaza cu bacteriile din gură. Acumularea plăcii bacteriene are loc între dinţi şi gingii, spaţiu necurăţat adecvat. Dacă nu sunt eliminate în 72 de ore, placa se întăreşte şi nu mai poate fi eliminată prin periaj sau folosirea aţei dentare. Cea mai bună apărare împotriva gingivitei este periajul şi folosirea aţei dentare după mese, precum şi curăţarea profesională la fiecare 3-4 luni. Dacă este lăsată netratată, gingivita poate duce la o stare mai gravă – paradontoza. In timp toxinele bacteriene pot duce prin acţiunea asupra dintelui la pierderea acestuia. Alţi factori care contribuie la gingivită:
Medicamentele -  anumite medicamente pot crea un mediu favorabil pentru acumularea plăcii bacteriene. Contraceptivele orale pot creşte flora microbiană care contribuie la gingivită.
Infecţiile virale şi fungice de asemenea pot afecta în mod negativ sănătatea gingiilor.
Modificarile hormonale - timpul perioadelor de fluctuţii hormonale, cum ar fi sarcina şi menopauza, femeile pot deveni mai sensibile la gingivită.
Fumatul – consumul de tutun poate fi unul dintre factorii de risc cei mai importanţi în apariţia bolilor parodontale.
Stresul şi depresia - sunt legate de un risc crescut de apariţie a bolilor parodontale, deoarece acestea pot determina o intensificare a fumatului şi o igienă orală precară.
Rolul noni în tratarea gingivitei – noni este un nutrient extrem de important, fiecare celula din corp avand nevoie de componentele sale, astfel protejand împotriva a numeroase boli printre care si paradontoza. Noni este un antioxidant excelent la nivel celular prin neutralizarea radicalilor liberi. Un studiu a arătat că persoanele care nu consumă cantităţi adecvate de calciu în fiecare zi sunt supuse riscului apariţiei bolilor parodontale. Studiile au arătat că bărbaţii şi femeile care au nivel scăzut de calciu au fost de două ori mai susceptibile de a avea boala parodontală. Noni conţine calciu sub formă naturală. Noni este un antioxidant astringent,care aplicat local inhibă dezvoltarea bacteriilor implicate în dezvoltarea cariilor dentare. De asemenea deficitul de vitamina C poate cauza apariţia gingivitei. Într-un studiu pe un grup de subiecţi, cu boala paradontală care au consumat în mod normal 25-30 mg de vitamina C pe zi, au fost completate cu o suplimentare de 70mg de vitamina C. Ei au experimentat îmbunătăţiri însemnate ale tesutului gingival, după doar 6 săptămâni. Noni conţine cantităţi abundente de vitamina C.
Consumul de noni este deci un tratament natural impotriva gingivitei, prevenind înrautăţirea şi escaladarea problemelor cavităţii bucale.

Noni și bolile rinichilor

Cum ar arăta mediul nostru daca nu ar aduna nimeni gunoiul timp de un an? Nu ar arata prea bine, asa-i? Exact la fel şi în cazul organismului nostru. Rinichii curăţă organismul de materialele nedorite, mai exact filtrează sângele când acesta trece prin ei, secretând sub formă de urină materialele nedorite. Dacă însă, rinichii se îmbolnăvesc, nu mai pot funcţiona bine, iar toxinele din organismul nostru ramân în sânge, iar nostru organismul este expus bolilor. Întrebarea logică este, de ce se îmbolnăvesc rinichii?
noni-tratament-naturist-bolile-rinichilorSunt multe boli care pot deteriora rinichii, iată numai câteva dintre acestea: mărirea prostatei, diabet, tensiune mare, glomerulonefrită. Toate aceste cauze pot avea efecte daunatoare asupra rinichilor. După statistica Fundaţiei Naţionale de Rinichi (National Kidney Foundation), care îşi desfăşoară activitatea în SUA, diabetul şi tensiunea arterială mare provoacă 57% dintre bolile letale ale rinichilor. Persoanele care suferă de boli ale rinichilor sau la care aceştia nu mai funcţionează deloc, sunt nevoite să facă dializă (ceea ce înseamnă că rolul acestora este preluat de un aparat care funcţionează ca un rinichi exterior), iar cei din a doua categorie au nevoie de un transplant de rinichi.
Procesul de dializă este foarte scump şi în nici un caz nu poate să înlocuiască 100% rinichii, dar ajută bolnavul să supravieţuiască până când acestuia i se poate face un transplant, sau se vindecă. Din pacate, transplantul de rinichi are riscurile sale. Rinichii transplantaţi nu sunt 100% compatibili, pot să apară complicaţii şi întotdeauna există mai mulţi bolnavi decât donatori. Cea mai bună metoda este prevenirea! Stilul de viaţă al unei persoane sănatoase implica consumul a cel puţin un litru de apă pe zi, o dietă bogată în fibre, legume, fructe şi folosirea suplimentelor nutriţionale de calitate, care au efecte benefice asupra tensiunii arteriale, menţinerea greutăţii corporale optime şi împiedică, pe cât posibil, dezvoltarea cancerului şi a altor anomalii.
Revista Fundaţiei Naţionale de Rinichi din USA a descris principalele şase simptome ale bolilor de rinichi şi ale vezicii urinare:
1. Probleme de urinare şi / sau senzaţii de arsuri.
2. Urinare deasă, mai ales noaptea.
3. Apariţia sângelui în urină.
4. Umflarea zonei ochilor, a mâinilor şi picioarelor.
5. Durerea sub coaste, care nu se intensifică la mişcare.
6. Tensiunea arterială mare.
Dacă în stilul de viaţă sănătoasă includem un supliment nutriţional ca SUCUL NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice putem să evităm câteva boli, care pot produce boala cronică a rinichilor. Cercetările arată ca Noni are câteva elemente importante, care vitalizează şi ajută regenerarea celulelor. Cercetările Dr. Myan-Ying Wang demonstreaza ca numărul markerilor aductivi, care evidenţiază numărul celulele canceroase, scade în mod considerabil în rinichii şobolanilor cărora le-a fost administrat suc noni în concentraţie de 10%. Merită menţionat că bolnavii cu insuficienţă renală în ultimul stadiu, trebuie să aibă grijă la administrarea de potasiu deoarece în cazul în care dozajul este mai mare de 2000 mg pe zi, poate provoca atac de cord. Dar, 30 ml de SUC NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice conţine 28,52 mg de potasiu. Acest nivel este foarte scăzut şi reprezintă jumătate din conţinutul de potasiu al sucului de roşii sau a două portocale, iar în sucurile naturale de struguri, ananas sau de mere este mai mult potasiu decât se găseşte în SUCUL NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice. Prin urmare, daca RDA (doza recomandată pe zi) este 2000 mg, înseamnă că Noni conţine de 70 de ori mai puţin potasiu şi un bolnav de rinichi ar putea consuma până la 2,1 litri de noni juice pe zi (70 x 30 ml = 2100 ml).
(La acest studiu au participat 3134 de bolnavi care au consumat SUC NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice pentru a preveni sau a ameliora bolile rinichilor, 66% dintre ei au declarat o îmbunătăţire considerabilă. În medie s-au consumat 60ml/zi.)

Noni și Hipertensiunea Arterială

Noni menţine tensiunea arterială sub control. Hipertensiunea arterială este cauzată de o multitudine de factori. Este clar că dietă, exerciţiile fizice şi genetica joacă un rol important în sitemul circulator sanguin.
Mulţi oameni au o dietă echilibrată şi fac exerciţii regulat dar înca suferă de hipertensiune arterială. Ştiinţa modernă este încă în căutarea unor răspunsuri la apariţia hipertensiunii arteriale. Una din teorii este centrată pe o subsţantă chimică numită oxid nitric(NO), care controlează o gamă largă din funcţiile organismului. Oxidul nitric este considerat a fi unul dintre factorii ce ţin sub control tensiunea arterială. Noni stimulează organismul sa produca oxid nitric. De asemenea studiile recente au aratat ca anumite principii active din noni produc acelasi efect cu cel al oxidului nitric. Astfel noni acţionează ca un vasodilatator pentru a reduce presiunea arterială a persoanelor hipertensive. Rolul scopoletinei din noni în reducerea tensiunii arteriale a fost studiat de Dr. Isabelle Abott de la “University of Hawaii”, expert în domeniul sţiintelor botanice, care concluzionat că noni are efect categoric în scăderea tensiunii arteriale. Xeronina, de asemenea, are rol în înlăturarea stării de stres, care se ştie creşte tensiunea arterială. O altă substanţă din compoziţia noni, serotonina, ajută la reglarea, expansiunea şi contracţia vaselor de sânge, reglează fluxul sanguin către creier, inimă şi tractul gastro-intestinal. Ea reglementează elasticitatea vaselor de sânge şi poate acţiona fie ca vasodilatator sau vasocontractor. Nu în ultimul rând, noni conţine fitosteroli ( steroli vegetali), care atenuează problemele asociate cu nivelul ridicat de colesterol (LDL).

Ingredientele Sucului Noni

sucul-noni-original-baxSuc Noni preparat din piure de fruct Noni din Polinezia Franceză 89%
Suc-concentrat natural de struguri 5,5% în amestec cu suc-concentrat natural de afine 5,5%.

Informaţii legate de modul de prezentare:
Sticle de: 1 litru
Consum minim recomandat: 30ml - 90ml pe zi
Conţinut energetic: 44 kcal/187 kJ Carbohidraţi: 11g

Tahitian Noni® Juice Original™ nu a fost comercializat niciodată pe piată, poate fi obţiunt doar prin comandă de la reprezentanţii autorizaţi Morinda. Procesul de fabricaţie include tehnologie unică în acest domeniu. Atât linia de fabricaţie cât şi procesul de fabricaţie este 100% proprietatea Morinda Bioactives, Inc.

Tahitian Noni® Original™ NU este fabricat din fructe uscate sau pulverizate. Fiecare produs Morinda îşi are originea în unul dintre elementele pomului noni: fructul, frunza sau sămânţa. Acestea oferă beneficii specifice care se regasesc în produsele noastre finale.

Comandați Tahitian Noni® Original™

Tahitian Noni® Original™ conține:

   Conținut  Unitate
 Umiditate  88 - 90  g/100g
 Proteine  0.2 - 0.5  g/100g
 Pulbere  0.2 - 0.2  g/100g
 Total grăsimi  0.1 - 0.2  g/100g
 Total carbohidrati  9.0 - 11.0  g/100g
 Total fibre  0.5 - 1.0  g/100g
 Fructoză  3.0 - 4.0  g/100g
 Glucoză  3.0 - 4.0  g/100g
 Sucroză  < 0.1  g/100g
 Energie  163 - 197  KJ/100g
 Greutate Specifică  1.015  mL
 pH  3.4 -3.6  
Vitamine
 Vitamina C  3 - 25  mg/100g
 Vitamina B1  0.003 - 0.01  mg/100g
 Vitamina B2  0.003 - 0.01  mg/100g
 Vitamina B6  0.04 - 0.13  mg/100g
 Vitamina B12  0.1 - 0.3  mcg/100g
 Acid Folic  7.0 - 25.0  mcg/100g
 Biotină  1.5 - 5.0  mcg/100g
 Niacină  0.1 - 0.5  mg/100g
 Acid Pantotenic  0.15 - 0.5  mg/100g
 Vitamina E  0.25 - 1.0  IU/100g
Caroten (ca activitate a Vitaminei A)
 Total beta caroten  18 - 22  IU/100g
 Total caroten  18 - 22  IU/100g
 Alpha caroten  6.0 - 7.0  IU/100g
 All-trans beta caroten  6.0 - 7.0  IU/100g
 Cis-beta caroten  6.0 - 7.0  IU/100g
Minerale
 Calciu  20 - 25  mg/100g
 Fier 0.1-0.3 mg/100g  0.1 - 0.3  mg/100g
 Fosfor  2.0 - 7.0  mg/100g
 Magneziu  3.0 - 12  mg/100g
 Mangan  0.5  mg/100ml
 Molibden  0.3 - 1.0,/td>  mg/100g
 Sodiu  15.0 - 40.0  mg/100g
 Potasiu  30.0 - 150  mg/100g
 Sare (clorură de sodiu)  0.09 - 0.12  %
Aminoacizi
 Acid Aspartic  30 - 77  mg/100g
 Treonină  8 - 11  mg/100g
 Serină  9 - 12  mg/100g
 Acid Glutamic  25 - 44  mg/100g
 Prolină  24 - 33  mg/100g
 Glicină  10 - 22  mg/100g
 Alanină  17 - 33  mg/100g
 Cistină  7 - 11  mg/100g
 Valină  10 - 22  mg/100g
 Metionină  1 - 4  mg/100g
 Izoleucină  7 - 11  mg/100g
 Leucină  10 - 22  mg/100g
 Tirozină  6 - 11  mg/100g
 Fenilalanină  5 - 8  mg/100g
 Histidină  4 - 6  mg/100g
 Lizină  7 - 11  mg/100g
 Arginină  30 - 44  mg/100g
 Triptofan  1 - 3  mg/100g
Iridoide
 Total Iridoide  50  mg/100 ml

Sămânța Fructului Noni

Sămanţa fructului noni este o sursă puternică de acid linoleic, un acid gras esenţial pentru sănătate şi care ajută la hidratarea pielii şi menţinerea strălucirii părului. Sămânţa fructului noni este sursa preţiosului nostru produs, Uleiul de Seminţe Noni (Tahitian Noni® Seed Oil).

Frunza Fructului Noni

Frunzele de noni sunt bogate în flavonoizi şi au efect de antioxidare. Elementele nutritive conţinute de acestea, ajută pielea în apărarea contra degradării naturale şi se regăsesc în produsele Serum de Frunze ( Tahitian Noni® Leaf Serum ) şi Ceaiul de Frunze ( Tahitea® ).

Fructul Noni

Fructul noni conţine numeroase ingrediente cu proprietăţi de condiţionare, hidratare şi de întârzierea îmbătrânirii şi poate fi utilizat pe toate tipurile de ten. Sucul noni are efect de curăţare şi ajută la nivelarea tonului pielii.
Primele cercetări efectuate asupra fructului noni au arătat cum consumul acestui ajută la apărarea naturală a organismului şi este o puternică sursă de antioxidanţi şi energie. Este ingredientul care stă la baza Sucului Noni Original.