Noni și Hipertensiunea Arterială

Noni menţine tensiunea arterială sub control. Hipertensiunea arterială este cauzată de o multitudine de factori. Este clar că dietă, exerciţiile fizice şi genetica joacă un rol important în sitemul circulator sanguin.
Mulţi oameni au o dietă echilibrată şi fac exerciţii regulat dar înca suferă de hipertensiune arterială. Ştiinţa modernă este încă în căutarea unor răspunsuri la apariţia hipertensiunii arteriale. Una din teorii este centrată pe o subsţantă chimică numită oxid nitric(NO), care controlează o gamă largă din funcţiile organismului. Oxidul nitric este considerat a fi unul dintre factorii ce ţin sub control tensiunea arterială. Noni stimulează organismul sa produca oxid nitric. De asemenea studiile recente au aratat ca anumite principii active din noni produc acelasi efect cu cel al oxidului nitric. Astfel noni acţionează ca un vasodilatator pentru a reduce presiunea arterială a persoanelor hipertensive. Rolul scopoletinei din noni în reducerea tensiunii arteriale a fost studiat de Dr. Isabelle Abott de la “University of Hawaii”, expert în domeniul sţiintelor botanice, care concluzionat că noni are efect categoric în scăderea tensiunii arteriale. Xeronina, de asemenea, are rol în înlăturarea stării de stres, care se ştie creşte tensiunea arterială. O altă substanţă din compoziţia noni, serotonina, ajută la reglarea, expansiunea şi contracţia vaselor de sânge, reglează fluxul sanguin către creier, inimă şi tractul gastro-intestinal. Ea reglementează elasticitatea vaselor de sânge şi poate acţiona fie ca vasodilatator sau vasocontractor. Nu în ultimul rând, noni conţine fitosteroli ( steroli vegetali), care atenuează problemele asociate cu nivelul ridicat de colesterol (LDL).