Beneficiile consumului de Suc Noni

Noni se foloseşte îndeosebi în Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietăţile sale terapeutice sunt bine cunoscute.

1. Alcaloizi
S-au descoperit în compoziţia fructului noni o serie de alcaloizi cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii cum ar fi:
Xeronina: activator enzimatic şi stimulator al sistemului imunitar.
Damnacantal: anticancerigen şi stimulator al sistemului imunitar, îndeosebi al macrofagelor.
2. Tonic general
Fructul de noni şi sucul obţinut din acest fruct este un foarte bun tonic general, pentru a reda vitalitatea întregului organism, prin proprietăţile sale stimulatoare, antimicrobiene şi analgezice.
Sucul de noni este foarte indicat în perioadele de stres fizic sau psihic.

Read more

Noni și Hipertensiunea arterială

Noni menţine tensiunea arterială sub control. Hipertensiunea arterială este cauzată de o multitudine de factori. Este clar că dietă, exerciţiile fizice şi genetica joacă un rol important în sitemul circulator sanguin.
Mulţi oameni au o dietă echilibrată şi fac exerciţii regulat dar înca suferă de hipertensiune arterială. Ştiinţa modernă este încă în căutarea unor răspunsuri la apariţia hipertensiunii arteriale.

Una din teorii este centrată pe o subsţantă chimică numită oxid nitric(NO), care controlează o gamă largă din funcţiile organismului. Oxidul nitric este considerat a fi unul dintre factorii ce ţin sub control tensiunea arterială. Noni stimulează organismul sa produca oxid nitric. De asemenea studiile recente au aratat ca anumite principii active din noni produc acelasi efect cu cel al oxidului nitric. Astfel noni acţionează ca un vasodilatator pentru a reduce presiunea arterială a persoanelor hipertensive.

Read more

Cum să consumăm Sucul de Noni - Prospect

Ca regulă de bază, reţineţi că că nu este indicat ca sucul de noni să intre în contact cu metale, de aceea este bine să folosiţi un păharel potrivit de porţelan sau sticlă pentru consum.

Cum să consumăm Sucul de Noni?
Se poate consuma ca atare sau amestecat cu oricare alt suc de fructe natural, băut cu o oră înainte de mese, cu înghiţituri mici şi încet, astfel veti obţine efecte maxime. Elementele nutritive din sucul noni - noni juice se asimilează extraordinar de uşor deoarece acestea sunt în stare lichidă. Pentru a influenţa asimilarea rapidă, sucul de noni se poate ţine căteva clipe in gură, sub limbă, înainte de înghiţire.
Cat timp se consumă Sucul de Noni?
În funcţie de fiecare persoană, de la minim 2 sau 3 luni consecutive până la 6 luni. Dacă în 6 luni nu apare nici o reacţie pozitivă atunci se recomandă întreruperea consumului de suc de noni.

Read more

Noni și tratarea bolilor tumorale

Exprimat într-un mod foarte simplu, cancerul înseamnă de fapt funcţionarea anormală a celulelor. Organismul afectat de cancer pierde circulaţia echilibrată la nivel celular, ceea ce duce la proliferarea incontrolabilă a celulelor maligne.boli-tumorale-celula-bolnava-noni-orig Aceste celule canceroase penetrează tesuturile locale şi migrează spre alte părţi ale organismului, provocând transpuneri. Boala propriu-zisă se instalează prin formarea unei celule transformate, mutante. Celula deviantă menţine procesul de mutaţie în cursul diviziunii celulare, anihilând “eforturile” sistemului imunitar, care încearcă să elimine aceste celule modificate. Celulele mutante formate ca rezultat al ADN-ului anormal migrează spre diferite parţi ale organismului, stabilindu-se în mai multe organe.

Read more

Consumul de Suc Noni creşte performanţele sportivilor

Sucul Noni este recomandat și sportivilor, oferind atât posibilitatea menţinerii condiţiei fizice cât și asigurarea necesarului de substanţe vitale organismului nostru. Sucul Noni, datorită compoziţiei sale unice contribuie la menţinerea unui metabolism activ, absolut vital pentru atingerea performanţelor sportive de excepţie, fără a se apela la metode de dopare, fiind bogat în vitamine, minerale, aminoacizi antioxidanţi și mai ales, proxeronină care în contact cu enzimele aflate în tractul intestinal este transformată în xeronină ce se depozitează în ficat de unde, la fiecare jumătate de oră, este eliberată prin sânge în organism.

Read more