A Noni alkotoi

A noni (Morinda Citrifolia L.) a csendes-óceáni és trópusi vidéken őshonos növény. Leginkább vulkáni eredetű, ásványi anyagokban gazdag talajban érzi jól magát. A vadon termő bokor örökzöld és egész évben hozza gyümölcseit. A noni a 24 történelmi ‚kenu-növény‘ egyike, amelyeket a délkelet-ázsiai telepesek hoztak magukkal a csendes- óceáni térségbe. A noni szent növény az ayurvédában, az ősi szövegek ashyuka néven említik, ami szanszkritül ‚hosszú élet‘-et jelent. A növényről mint a test egyensúlyának őrzőjéről írnak.

morinda citrifolia

NONIGYÜMÖLCS (MORINDA CITRIFOLIA) A növény legjelentősebb része a gyümölcs. A polinéz őslakosok szerint a noni az ‚istenek gyümölcse‘, és ennek megfelelően az egyik legfontosabb hagyományos gyógynövényük. Értékes összetevői, elsősorban a fitotápanyagok miatt a nonialapú termékek fő alapanyaga a noni juice. A benne található legjelentősebb összetevő az iridoid, amely a flavonoidokkal összehasonlítva stabil, és ellenáll a hőhatásoknak. Külsőleg alkalmazva a noni juice táplálja a bőrt.

Fő Noni komponensek

A Noni gyümölcs számos fontos ásványi anyagot, például káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént és germániumot tartalmaz, amelyek kiegészítik a szervezet napi szükségleteit. Az aminosavakat és ásványi anyagokat számos olyan hatóanyag egészíti ki, amelyek felgyorsítják a tápanyagok intercelluláris áramlását, ezáltal hozzájárulva a sejtek regenerációjához.

A noni növénynek négy fontos alkotóeleme van: a gyümölcs, a magkivonat, a magolaj és a levél. Mindegyik meghatározott előnyöket biztosít a bőrápolás során, és kombinációjuk tökéletes harmóniában segít a gyönyörű, egészséges, ragyogó bőr elérésében.

Noni GYÜMÖLCSGYÜMÖLCS: A noni gyümölcs számos összetevővel rendelkezik, melyek kondicionáló, hidratáló, öregedést késleltető tulajdonságúak, és minden bőrtípuson használhatóak. A noni gyümölcs leve tisztító hatású, és segít a bőrtónus kiegyenlítésében.
Noni LEVÉLLEVÉL: Megnyugtatja az irritált bőrt és csökkenti a puffadtságát, továbbá javítja keringését, valamint segít javítani a bőr természetes regenerálódási képességét az öregedés jeleinek (finom ráncok és öregségi foltok) feltűnésekor.
Noni MAGKIVONATMAGKIVONAT: Remek bőröregedést késleltető. Segít csökkenteni az öregségi foltok láthatóságát és az újabbak képződését. Segít továbbá a bőr rugalmasságának növelésében.
componente ulei noniMAGOLAJ: Mélyen hidratáló, és a transzdermális tulajdonságának köszönhetően a bőr mély rétegeiben fejti ki hatását. Kondicionálja a bőrt, csökkenti a puffadtságát, és áthatol a bőr vastag rétegein, hogy az általa bevitt hatóanyagok még jobban fel tudjanak szívódni.

Marquesas-szigettől kezdve a délen elterülő Society- szigetekig noni fák borítják. A noni azért terem meg ilyen bőségesen itt, mert a vulkanikus talaj tápanyagokban gazdag, a levegő rendkívül tiszta, az esővíz ideális hőmérsékletű, és a terület nagyrésze ember által érintetlen. Ezek a ragyogó körülmények tökéletes feltételeket teremtenek az erős noni fák növekedéséhez, melyek egészséges, tápanyagokban gazdag gyümölcsöt teremnek.

A noni növény minden eleme – gyümölcse, magjai, levele meghatározott, egyedi bőrápolási tulajdonságokkal rendelkezik. A helyi alkalmazás során a noni olyan módon kondicionálja, szebbé teszi, tisztítja az arcbőrt, ahogy semelyik más kozmetikai összetevőről nem mondható ez el. Sőt, a noni képes ragyogóbbá tenni a bőrt, kiemelni annak természetes szépségét. A TeMana a világon az első noni alapú szépség- és bőrápolási márka. Tekintsük át, hogy a világ egyik nagyraértékelt kincse mit is tud tenni a bőréért! Látogassa meg a TeMana termékoldalát, hogy megtudja, mit kínál a bőr.