Noni și bolile rinichilor

Cum ar arăta mediul nostru daca nu ar aduna nimeni gunoiul timp de un an? Nu ar arata prea bine, asa-i? Exact la fel şi în cazul organismului nostru. Rinichii curăţă organismul de materialele nedorite, mai exact filtrează sângele când acesta trece prin ei, secretând sub formă de urină materialele nedorite. Dacă însă, rinichii se îmbolnăvesc, nu mai pot funcţiona bine, iar toxinele din organismul nostru ramân în sânge, iar nostru organismul este expus bolilor. Întrebarea logică este, de ce se îmbolnăvesc rinichii?
noni-tratament-naturist-bolile-rinichilorSunt multe boli care pot deteriora rinichii, iată numai câteva dintre acestea: mărirea prostatei, diabet, tensiune mare, glomerulonefrită. Toate aceste cauze pot avea efecte daunatoare asupra rinichilor. După statistica Fundaţiei Naţionale de Rinichi (National Kidney Foundation), care îşi desfăşoară activitatea în SUA, diabetul şi tensiunea arterială mare provoacă 57% dintre bolile letale ale rinichilor. Persoanele care suferă de boli ale rinichilor sau la care aceştia nu mai funcţionează deloc, sunt nevoite să facă dializă (ceea ce înseamnă că rolul acestora este preluat de un aparat care funcţionează ca un rinichi exterior), iar cei din a doua categorie au nevoie de un transplant de rinichi.
Procesul de dializă este foarte scump şi în nici un caz nu poate să înlocuiască 100% rinichii, dar ajută bolnavul să supravieţuiască până când acestuia i se poate face un transplant, sau se vindecă. Din pacate, transplantul de rinichi are riscurile sale. Rinichii transplantaţi nu sunt 100% compatibili, pot să apară complicaţii şi întotdeauna există mai mulţi bolnavi decât donatori. Cea mai bună metoda este prevenirea! Stilul de viaţă al unei persoane sănatoase implica consumul a cel puţin un litru de apă pe zi, o dietă bogată în fibre, legume, fructe şi folosirea suplimentelor nutriţionale de calitate, care au efecte benefice asupra tensiunii arteriale, menţinerea greutăţii corporale optime şi împiedică, pe cât posibil, dezvoltarea cancerului şi a altor anomalii.
Revista Fundaţiei Naţionale de Rinichi din USA a descris principalele şase simptome ale bolilor de rinichi şi ale vezicii urinare:
1. Probleme de urinare şi / sau senzaţii de arsuri.
2. Urinare deasă, mai ales noaptea.
3. Apariţia sângelui în urină.
4. Umflarea zonei ochilor, a mâinilor şi picioarelor.
5. Durerea sub coaste, care nu se intensifică la mişcare.
6. Tensiunea arterială mare.
Dacă în stilul de viaţă sănătoasă includem un supliment nutriţional ca SUCUL NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice putem să evităm câteva boli, care pot produce boala cronică a rinichilor. Cercetările arată ca Noni are câteva elemente importante, care vitalizează şi ajută regenerarea celulelor. Cercetările Dr. Myan-Ying Wang demonstreaza ca numărul markerilor aductivi, care evidenţiază numărul celulele canceroase, scade în mod considerabil în rinichii şobolanilor cărora le-a fost administrat suc noni în concentraţie de 10%. Merită menţionat că bolnavii cu insuficienţă renală în ultimul stadiu, trebuie să aibă grijă la administrarea de potasiu deoarece în cazul în care dozajul este mai mare de 2000 mg pe zi, poate provoca atac de cord. Dar, 30 ml de SUC NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice conţine 28,52 mg de potasiu. Acest nivel este foarte scăzut şi reprezintă jumătate din conţinutul de potasiu al sucului de roşii sau a două portocale, iar în sucurile naturale de struguri, ananas sau de mere este mai mult potasiu decât se găseşte în SUCUL NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice. Prin urmare, daca RDA (doza recomandată pe zi) este 2000 mg, înseamnă că Noni conţine de 70 de ori mai puţin potasiu şi un bolnav de rinichi ar putea consuma până la 2,1 litri de noni juice pe zi (70 x 30 ml = 2100 ml).
(La acest studiu au participat 3134 de bolnavi care au consumat SUC NONI - Tahitian Noni® Original™ Juice pentru a preveni sau a ameliora bolile rinichilor, 66% dintre ei au declarat o îmbunătăţire considerabilă. În medie s-au consumat 60ml/zi.)