Noni și bolile tumorale

Exprimat într-un mod foarte simplu, cancerul înseamnă de fapt funcţionarea anormală a celulelor. Organismul afectat de cancer pierde circulaţia echilibrată la nivel celular, ceea ce duce la proliferarea incontrolabilă a celulelor maligne.boli-tumorale-celula-bolnava-noni-orig Aceste celule canceroase penetrează tesuturile locale şi migrează spre alte zone ale organismului, provocând transpuneri. Boala propriu-zisă se instalează prin formarea unei celule transformate, mutante. Celula deviantă menţine procesul de mutaţie în cursul diviziunii celulare, anihilând “eforturile” sistemului imunitar, care încearcă să elimine aceste celule modificate. Celulele mutante formate ca rezultat al ADN-ului anormal migrează spre diferite parţi ale organismului, stabilindu-se la nivelul mai multor organe. Astăzi numarul bolilor cancerigene identificate este de peste o sută, dar datotită faptului că există atâtea tipuri de boli cancerigene, prezentând ADN-uri anormale şi simptome variate, nu este cu putinţă o abordare complexă a acestora, în limitele articolului de faţă.boli-tumorale-celula-normala-noni-orig Pe baza experienţelor acumulate în urma studiului efectuat în cadrul spitalului John Hopkins, simptomul cel mai frecvent observat a fost starea de nervozitate. În cazul mai multor boli cancerigene de natură diferită, atenţia cercetatorilor a fost captivată şi de alte disfuncţii, precum decolorarea pielii, răni incurabile, noduli subcutanaţi tangibili, stări febrile, scăderea greutăţii corporale, care de multe ori sunt asociate cu alte semne şi simptome. Cele mai multe tipuri de cancer se instalează manifestând simptome uşoare, greu de remarcat, iar diagnosticarea timpurie este posibilă numai în condiţiile unor examinări medicale corespunzatoare. Cu cât sunt aceste simptome identificate şi tratate mai devreme, cu atât mai mari sunt și şansele de vindecare.

dr orlando pileDoctorul Orlando H. Pile consideră că efectele benefice exercitate de noni în cazul afecţiunilor cancerigene se află în strânsă legatură cu faptul că formarea bolilor tumorale şi efectele fructului noni se produc ambele la nivel celular. Acesta afirmă totodată că, în vreme ce cancerul distruge, noni consolidează structura celulară. Una dintre componentele cheie ale fructului noni este proxeronina, care se transmite către celulele afectate de boală prin intermediul aparatului Golgi şi al sistemului reticulo-endotelial. Aceste celule aproape că “atrag” proxeronina şi o enzimă denumită proxeroninază. Din interacţiunea acestora rezultă o substanţă fortifiantă a celulei, şi anume xeronina. S-au efectuat nenumărate analize de laborator cu scopul de a confirma efectele anti-cancerigene ale fructului noni. În cadrul unui astfel de test, patru cercetatori japonezi au injectat într-o cultură de celule “RAS” (celule canceroase care se multiplică cu o viteză uimitoare) o substanţă denumită damnacatal și care se regăseşte în planta Morinda Citrifolia(fructul noni). S-a constatat că extrasul de noni a inhibat în mod considerabil proliferarea celulelor RAS, fiind cel mai eficient în combaterea şi neutralizarea acestora. Proxeronina şi damnacantalul sunt componente ale plantei Morinda Citrifolia şi opinia unanimă a cercetătorilor este că aceste substanţe sunt extrem de eficiente în combaterea cancerului. Cercetările au demonstrat totodată că noni stimulează întreg organismul în producerea de alte substanţe anticancerigene, precum oxidul de nitrogen, interleukinele, interferonii, factorul de necroză tumorală, lipo-polizaharidele şi celulele ucigaşe naturale.

boli-tumorale-cobai-noniCercetătorii sunt de părere că consumul de noni (Morinda Citrifolia) produce efecte de prevenire şi protecţie în faza incipientă a bolilor cancerigene.

Bolile tumorale și consumul de suc de noni

Doctorul Mian Ying Wang a arătat în cadrul unui experiment desfaşurat la Facultatea de Medicină a Universitaţii Rockfort (Illinois), că la şoarecii cărora timp de o saptamâna le-a fost administrat suc noni într-o concentraţie de 10%, iar apoi au fost injectaţi cu DMBA (o substanţă cancerigenă cunoscută), numărul markerilor ADN a fost în mod semnificativ mai scăzut decât în cazul şoarecilor injectaţi cu DMBA, dar cărora li s-a administrat doar apă. Cu cât nivelul markerilor ADN este mai scăzut (prin această metodă pot fi identificate ADN-urile anormale), cu atât mai pronunţat este efectul protector al substanţei aplicate în combaterea cancerului.
În plămânii şoarecilor trataţi cu Tahitian Noni® Original™, numărul markerilor ADN a fost cu 50% mai redus decât la şoarecii care au primit doar apă. Nivelul markerilor a fost cu 60% mai scăzut în inimă, cu 70% mai redus în ficat şi cu 90% mai scăzut în rinichi. În mod evident, administrarea de suc de noni - Tahitian Noni® Original™ a asigurat gradul cel mai înalt de protecţie în cazul rinichilor (90%), în timp ce protecţia cea mai mică s-a înregistrat la plamâni (50%) .
Primul tabel indică rezultatele cumulative ale celor mai recente cercetări efectuate de dr. Wang şi colegii săi, care au avut ca obiectiv testarea efectelor preventive exercitate de consumul de suc de noni - Tahitian Noni® Original™ în faza incipientă a formării tumorilor canceroase. Datele indică faptul, că un tratament aplicat timp de o saptamână la șoarecii tratați cu extrasul de noni administrat în apă, în concentratie de 10%, a fost capabil de a preveni formarea markerilor ADN.

Procentaj de ameliorare a tumorilor la șoarecii trataţi cu extras de noni în concentraţie de 10%

  Procentajul micşorării tumorilor la
MASCULI FEMELE
1 FICAT
70%
42%
2 INIMĂ
60%
30%
3 PLAMÂNI
50%
41%
4 RINICHI
90%
80%

Sucul de Noni - Tahitian Noni® Original™ are efecte antioxidante dovedite. Mai bine explicat leagă sau neutralizează radicalii liberi existenţi în organism. Radicalii liberi pot deteriora celulele în aşa masură, încât mutaţia rezultă din naşterea celulelor cancerigene să devină ireversibilă. Este deja dovedit prin studii clinice că activitatea antioxidantă reprezintă calitatea esenţială a fructului noni, iar acest fapt este unul din motivele pentru care atât de multe persoane resimt efecte benefice majore în urma consumului de suc de noni cu scopul de a încerca tratarea bolilor cancerigene. Al doilea tabel reprezintă procentajul în care administrarea de suc de noni - Tahitian Noni® Original™ depăşeşte efectele antioxidante ale mai multor substanţe binecunoscute.

  Tahitian Noni® Original™
100%
1 Vitamina C de 2,8 ori mai scăzută
2 Pycnogenol de 1,4 ori mai scăzută
3 GSP de 1,1 ori mai scăzută

Dintre cei 20.000 de consumatori noni care au participat la teste, 1822 sufereau de un anumit tip de cancer. Un procent de 68% dintre aceste persoane au înregistrat rezultate pozitive în urma consumului de Tahitian Noni® Original™.