Stop fumatului cu Suc de Noni

Înainte de toate, este necesar de menţionat că noni nu este un medicament şi acest material nu este susţinut de studii ştiinţifice, el reprezentând marturii a numeroase persoane care, pentru a renunţa la fumat, au găsit un ajutor valid în aceasta metodă. Cu toate acestea încercarea rău nu face: cine ştie dacă nu şi dumneavoastră vă veţi număra printre cei care multumită Sucului de Noni - Tahitian Noni® Original™ Juice va reuşi în sfârşit sa rupă lanţul dependenţei de fumat. Este important să subliniem că, pentru a renunţa la fumat, şi factorul psihologic joacă un rol important, deci este esenţial ca cei ce decid să urmeze această terapie, să nu o facă pentru a mulţumi pe cineva, cum adeseori se întâmplă, ci să fie cu adevarat decis să nu mai inspire niciodată o gură de fum.
Sucul de Noni poate fi folosit pentru a combate multe dependenţe: în mod sigur acţionează împotriva dependenţei de fumat. Substanţa care cauzează dependenţa de fumat este nicotina. Nicotina este un alcaloid, aşa cum este şi cocaina şi marea parte a substanţelor care provoacă obişnuinţă. Nicotina acţionează asupra centrilor nervoşi ai plăcerii, solicitându-i. Odată terminat efectul asupra organismului, acesta reacţionează, solicitând din nou acelaşi stimul, şi de aici rezultă sindromul dependenţei. Noni aduce xeronina, care este şi ea tot un alcaloid. Xeronina se ataşează de acei reactivi care au o mare afinitate pentru nicotină modulându-le activitatea. Din acest motiv xeronina este un bun adjuvant în procesul de dezintoxicare. Tehnica utilizării sucului noni pe care o vom descrie în continuare poate fi indicată pentru a combate orice tip de dependentă.

nu-fumatui-cu-noni

1.Stabiliţi o dată, aruncaţi pachetele de ţigări şi din acea zi impuneti-vă să nu vă mai atingeţi de nici măcar o ţigară.
2. Plasaţi la vedere sticla de Suc de Noni în fiecare seară (sau o sticla goală care să vă aminteasca de flaconul păstrat la frigider) înainte de a merge la culcare. Dimineaţa, imediat după ce vă treziţi, beţi 30 ml de suc de noni înainte de a înghiţi orice alt aliment cu excepţia apei.
3. În primele 3 zile de tratament, consumaţi cel putin 90 ml de suc noni la distanţă de cel puţin două/trei ore una de alta.
4. Începând cu ziua a 4-a diminuaţi doza: beţi în total 60 ml în cursul unei zile. Veţi observa că dependenţa dumneavoastră nu mai este o nevoie fizică.
5. În acest punct va fi posibil pentru dumneavoastră să reduceţi doza la un tratament de menţinere, reprezentat de administrarea a doar 30 ml de suc noni pe zi.

Pentru ca acest tratament să aibă succes, este important să fie sprijinit de administrarea unei cantităţi mari de apă, cel mai bine naturală, oligominerală sau purificată. Explicatia este simplă : acest aport suplimentar de lichide va servi la normalizarea metabolismului şi la “spălarea” sângelui de nicotină.

O ultimă curiozitate : cine a renunţat la fumat prin această metodă îşi aminteşte că, în prima perioada de tratament, mirosul de nicotina era foarte prezent pe corp şi pe haine. Acest fenomen este probabil legat de faptul că pielea însăşi este îmbibată cu nicotină, şi care necesită un timp pentru a părăsi tesuturile. În realitate, există şi o explicatie ştiintifică care sugerează utilizarea de Suc de Noni - Tahitian Noni® Original™ ca ajutor împotriva dependenţei de fumat: acest fapt este mai clar explicat de către Doctorul Ralph Heinicke, o adevarată autoritate în materie de Noni şi principiile active conţinute de acesta, care abordează această tematică în cartea “Understanding the Miracle: An Introduction to the Science of Noni” (“Înţelegerea Miracolului: O Introducere în Ştiinţa Fructului Noni”).

În concluzie totul este strâns legat de xeronină. După cum am văzut deja anterior, Sucul de Noni conţine xeronină, dar este bogat şi în toate substanţele care ajută la formarea acesteia, deci putem pur şi simplu spune ca îi stimulează producerea. Xeronina este esenţială pentru funcţionarea celulelor.
Simplificând, în momentul în care nicotina este introdusă în organismul nostru (prin prostul obicei-fumatul), creierul dă comandă celulelor să o utilizeze pe aceasta în locul xeroninei, care este prezentă în organism în cantităţi inferioare şi deci este conservată pentru a fi disponibilă în caz de nevoie. Şi mai grav este ca, atunci când creierul se obişnuieşte să primească propria “doză zilnică” de nicotină, tinde să adapteze la această forma celulelor, în aşa fel încât acestea să fie capabile ele însele să o prefere, substituind-o xeroninei. De aici începe dependenţa fizică, care impune unui fumător să introducă în propriul corp cantităţi constante de nicotină.
De fapt, prin aportul regulat de Noni, vom pune organismul să creeze mai multă xeronină. În acel punct, receptorii celulelor vor prefera xeronina nicotinei. Şi să nu subestimam faptul că xeronina nu creează nici o dependenţă, în special pentru că este în mod natural prezentă în organism.

Afecţiuni ameliorate Nr. pers. Procentaj ameliorare
Renunţarea la fumat 1.522 59 %