Noni și tratarea diabetului

Multe persoane rămân surprinse când află că, în lumea civilizată, a treia cauză provocatoare de moarte este diabetul, primele două fiind cancerul şi problemele de inimă. Din fericire, simptomele diabetului se pot ameliora destul de bine. Deşi boala este incurabilă, cercetarile arată ca, daca nivelul de glicemie este ţinut sub control, cât mai aproape de nivelul normal, atunci se pot evita efectele secundare pe termen lung. Organismul bolnavului de diabet nu este capabil să transforme alimentele consumate în energie. Problema apare la producerea şi folosirea hormonului numit insulină, iar în pancreas celulele numite beta produc insulina.
Există două tipuri de diabet, tip I şi tip II. În cazul diabetului de tip I, organismul nu produce deloc insulină, sau produce numai o cantitate foarte mică. Acesta este numit şi diabet juvenil (diabetes juvenilis), pentru că apare la vârste fragede şi este mai grav. La diabetul de tip II există insulină în organism, câteodată chiar în surplus, dar din anumite motive, nu poate trece în celule pentru a transforma glucidele în energie. În cazul diabetului de tip II nici proteinele şi nici grăsimile nu pot fi folosite în mod corect. El apare mai frecvent, în 90% dintre cazuri şi mai este numit diabet matur (maturity onset).

Afecţiuni ameliorate Nr. de pers. Procentaj de ameliorare
Diabet de tip 1 si 2
6.587
84 %

Diabetul de tip I şi II au simptome asemănătoare. Apare o stare de lipsă de energie, creşte senzaţia de foame, au loc fenomene de slăbire, urinare frecventă, sete, probleme de vedere, greaţă, dureri abdominale. Deja ştim că diabetul este o boală ereditară, dar savanţii încă nu cunosc exact cauzele îmbolnăvirii, în afară de faptul că această boală este cauzată de funcţionarea incorectă a sistemului endocrin şi imunitar al organismului nostru. Cercetările arată că dacă sistemul imunitar are o activitate anormală, de exemplu, apare o boală autoimunitară - atunci celulele beta al pancreasului pot sa moară total sau parţial, sau să-şi modifice activitatea.
Din acest motiv, se schimbă nivelul de insulină în organism, sau în structura sa. Dacă sistemul imunitar este capabil de a apăra organismul de efectele nocive al mediului, structura şi nivelul de insulină rămân constante. Testele mai detaliate arată, mult mai devreme, structuri deformate al insulinei, înainte de apariţia simptomelor specifice diabetului. La unele persoane, anticorpii distructivi apar cu ani mai devreme de apariţia diabetului. Această perioadă de incubaţie se numeşte prediabet. Starea de prediabet, adică producerea anticorpilor distructivi, apare şi la alte boli endocrinologice, de exemplu inflamaţia glandei tiroidale Hashimoto sau sindromul Addison (insuficienţă suprarenală).
Tahitian Noni® Original™ Juice are efect accentuat asupra sistemului imunitar şi asupra pancreasului. Cercetările recente au arătat că Noni poate să ajute la regenerarea sistemului imunitar, fie ca susţine un sistem imunitar funcţionabil, fie că stimulează un sistem imunitar, care nu funcţionează în mod eficient. În afara acestui fapt, Noni întăreşte şi susţine sănătatea celulelor. Acest lucru se datorează faptului că este o substanţa adaptogenă, care ajută celulele bolnave la “auto-reparare”. În cazul diabetului, acest lucru se poate întâmpla în două feluri: noni ajută celulele beta din pancreas să producă o cantitate suficientă şi în structură normală de insulină şi ajută celelalte celule care au efect de normalizare a nivelului de glicemie în sânge. Consumul de Tahitian Noni® Original™ Juice reduce simptomele diabetului şi-n felul acesta ridică nivelul de scopoletină şi al oxidului de azot din organism. Nivelul acestora au efect direct asupra problemelor de vedere şi a insuficienţei circulatorie. Consumul de zahar - chiar şi al glucozei naturale - este foarte important în cazul dietei celor care suferă de diabet şi este recomandat ca la început să se consume treptat Tahitian Noni® Original™ Juice. Este bine de ştiut că 120 ml de Tahitian Noni® Original™ este egală cu o doză de fruct.
Având în vedere că acesta este un aliment natural, nu este de aşteptat ca el să modifice direct, mai mult, nivelul de glicemie, ca oricare alt suc de fructe natural. Cel mai bun mod de a observa orice schimbare a nivelului glicemiei este măsurarea acestuia de două ori pe zi. Prima dată dis-de dimineaţă, înainte de orice activitate şi după-amiază, în jurul orei patru. Aceste două nivele vor arăta metabolismul glucidelor şi cum reacţionează organismul la consumul oricarui aliment sau Este recomandat ca la început să se consume treptat Tahitian Noni® Original™ Juice. Persoanele care suferă de diabet de tip I nu pot renunţa la administrarea insulinei, dar se va constata dupa un timp mai îndelungat de consum al sucului noni ca se poate reduce cantitatea de administrare necesară a acesteia. Neapărat, trebuie să avem în vedere consumul de Noni, precum şi altor suplimente nutriţionale, care se pot administra sub supraveghere medicală.