Noni ajută la tratarea gingivitei

Gingivita este cea mai comună şi uşoară formă a bolilor orale/dentare. Gingivita este caracterizată prin inflamarea şi sângerarea gingiilor. Deoarece gingivita este rareori dureroasă în faza incipientă, trece neobservată pâna când pot apărea iritatii severe. Cauza principală a gingivitei este placa (biofilm), un film moale, lipicios, care se formează pe dinţi, cănd amidonul şi zaharurile reacţioneaza cu bacteriile din gură. Acumularea plăcii bacteriene are loc între dinţi şi gingii, spaţiu necurăţat adecvat. Dacă nu sunt eliminate în 72 de ore, placa se întăreşte şi nu mai poate fi eliminată prin periaj sau folosirea aţei dentare. Cea mai bună apărare împotriva gingivitei este periajul şi folosirea aţei dentare după mese, precum şi curăţarea profesională la fiecare 3-4 luni. Dacă este lăsată netratată, gingivita poate duce la o stare mai gravă – paradontoza. In timp toxinele bacteriene pot duce prin acţiunea asupra dintelui la pierderea acestuia. Alţi factori care contribuie la gingivită:
Medicamentele -  anumite medicamente pot crea un mediu favorabil pentru acumularea plăcii bacteriene. Contraceptivele orale pot creşte flora microbiană care contribuie la gingivită.
Infecţiile virale şi fungice de asemenea pot afecta în mod negativ sănătatea gingiilor.
Modificarile hormonale - timpul perioadelor de fluctuţii hormonale, cum ar fi sarcina şi menopauza, femeile pot deveni mai sensibile la gingivită.
Fumatul – consumul de tutun poate fi unul dintre factorii de risc cei mai importanţi în apariţia bolilor parodontale.
Stresul şi depresia - sunt legate de un risc crescut de apariţie a bolilor parodontale, deoarece acestea pot determina o intensificare a fumatului şi o igienă orală precară.
Rolul noni în tratarea gingivitei – noni este un nutrient extrem de important, fiecare celula din corp avand nevoie de componentele sale, astfel protejand împotriva a numeroase boli printre care si paradontoza. Noni este un antioxidant excelent la nivel celular prin neutralizarea radicalilor liberi. Un studiu a arătat că persoanele care nu consumă cantităţi adecvate de calciu în fiecare zi sunt supuse riscului apariţiei bolilor parodontale. Studiile au arătat că bărbaţii şi femeile care au nivel scăzut de calciu au fost de două ori mai susceptibile de a avea boala parodontală. Noni conţine calciu sub formă naturală. Noni este un antioxidant astringent,care aplicat local inhibă dezvoltarea bacteriilor implicate în dezvoltarea cariilor dentare. De asemenea deficitul de vitamina C poate cauza apariţia gingivitei. Într-un studiu pe un grup de subiecţi, cu boala paradontală care au consumat în mod normal 25-30 mg de vitamina C pe zi, au fost completate cu o suplimentare de 70mg de vitamina C. Ei au experimentat îmbunătăţiri însemnate ale tesutului gingival, după doar 6 săptămâni. Noni conţine cantităţi abundente de vitamina C.
Consumul de noni este deci un tratament natural impotriva gingivitei, prevenind înrautăţirea şi escaladarea problemelor cavităţii bucale.