Noni si tratarea migrenelor

       Migrenele sunt clasificate fie comune fie clasice. Migrenele comune nu au nici un simptom de avertizare, în timp ce migrenele clasice au un avertisment (aura). Cauza exactă a migrenei nu este cunoascută.

Durerile de cap sunt legate de probleme cu fluxul de sânge prin anumite pârţi ale creierului. La începutul unei migrene, vasele de sânge în anumite zone ale creierului se contractă, ceea ce duce la simptome cum ar fi tulburări vizuale, dificultăţi de vorbire, slăbiciune sau amorţeală. După o perioadă de timp vasele de sânge se dilată, ducând la creşterea fluxului sanguin în creier şi o durere puternică de cap. Stresul cronic are un impact negativ puternic asupra funcţiilor organismului. Migrena este unul dintre aceste efecte. Nutriţia joacă un rol foarte important în managementul stresului.

       Împreună cu alţi nutrienţi noni este un element cheie în combaterea stresului. Antioxidanţii de asemenea ajută în tratarea migrenelor. Antioxidanţii sunt substanţe care ajută la prevenirea deteriorării celulelor din organism provocată de radicalii liberi.

Pentru a investiga dacă persoanele cu migrene beneficiază de ajutorul antioxidanţilor, Dr. Sirichai de la “Kaiser Permanente Medical Center California” a studiat 12 pacienţi cu o lungă istorie de migrene care nu au reuşit să răspundă la medicaţia clasică. Frecvenţa şi severitatea atacurilor migrenoase, precum şi impactul acestora asupra vieţii de zi cu zi a participanţilor au fost măsurate la începutul şi la sfârşitul studiului de 3 luni. Rezultatele au arătat că a existat o imbunătăţire medie de 50% a evoluţiei migrenei în rândul participanţilor la studiu. Tratamentul antioxidant a fost de asemenea asociat cu o scădere medie de 50% a numărului de zile cu dureri de cap.

       Noni are un conţinut extrem de ridicat de antioxidanţi. Consumul de Suc de Noni diminuează stresul oxidativ al ADN-ului, împiedicand astfel sinteza proteinelor mutante, bolilor legate de vârstă şi de îmbătrânirea rapidă, acest lucru promovând o viaţă de calitate fără apariţia diferitelor boli. Noni este superior altor antioxidanţi, deoarece efectele sale protectoare sunt multiplicate în organism: în timp ce oferă protecţie antioxidantă, sprijină de asemenea interacţiunea dinamică dintre alţi antioxidanţi din organism.